Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ceh al apărării: Traficul cu refugiaţi, mai profitabil decât cel cu droguri şi cu arme

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Profiturile reţelelor infracţionale de pe urma traficului de refugiaţi în Europa le depăşesc cu mult pe cele rezultate din traficul de droguri sau cu arme, a declarat duminică ministrul ceh al apărării Martin Stropnicky, estimând că din această cauză combaterea traficanţilor cu refugiaţi se anunţă anevoioasă, relatează agenţia de presă RIA Novosti. 

'Volumul acestor afaceri ilegale implicând transferul de migranţi în Europa este imens şi depăşeşte ca profit cifra de afaceri din vânzarea de droguri şi arme, ajungând la miliarde de dolari, fără nicio exagerare', a spus oficialul ceh, care a anticipat o luptă grea cu traficanţii. 

El şi-a exprimat pesimismul legat de eventuale măsuri energice luate de Grecia şi Turcia pentru limitarea afluxului de migranţi către Europa. 'Nu-mi fac iluzii că Turcia va stopa rapid vânzarea de ambarcaţiuni pentru transferul ilegal de migranţi în Europa şi va începe să-i aresteze pe contrabandişti, iar Grecia va reuşi să efectueze procesul de identificare a refugiaţilor care sosesc pe teritoriul său', a insistat ministrul ceh. 

'Numărul refugiaţilor sosiţi zilnic pe teritoriul european a început să crească în mod semnificativ, în ultimele zile, ajungând deja la 5.000. Dar eu nu văd (la frontierele sudice ale UE) 1.500 de poliţişti europeni, nu văd puncte de primire şi de identificare a migranţilor, aşa cum s-a convenit' la summiturile anterioare ale UE, a declarat Stropnicky, exprimându-şi dezamăgirea faţă de activitatea Bruxellesului în soluţionarea problemei afluxului de migranţi. 

Ţările din Grupul de la Visegrad - Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria - resping sistemul cotelor obligatorii de distribuire a migranţilor între statele membre ale UE. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.