Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale a lansat Iniţiativa România Comunică

Alexandru Petrescu

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale, a lansat luni, 25 martie 2019, Iniţiativa MCSI „România Comunică“, în cadrul unui eveniment organizat în cooperare cu Institutul Aspen România în prezența reprezentanților industriei de profil, mediului academic, autorităților din domeniul consultanților și sistemului financiar.

Inițiativa „România Comunică“ reprezintă un forum de dezbatere și proiecție strategică privind direcția de urmat pentru România în adoptarea tehnologiei informației la nivel național și are la baza un program de acțiuni şi evenimente pentru îmbunătățirea comunicării cu reprezentanții industriei de profil şi ai instituțiilor interesate de implementarea cu succes a digitalizării în economia şi societatea românească.

”România traversează o etapa de dezvoltare digitală intensă și de poziționare ca hub tehnologic emergent la nivelul Europei. Este momentul să intensificăm consultările și schimbul de experiență la nivel național și transfrontalier, să aducem pragmatism și acțiune viziunii cu privire la demersurile de promovare a politicilor publice în domeniu, întrucât doar într-o deplină convergență cu reprezentații industriei, acțiunile Guvernului se regăsesc în beneficii tangibile la nivelul firmelor şi cetățenilor României.

Prin lucrările Consiliului Consultativ România Digitală, prin Inițiativa Romania Comunică și prin eforturile depuse în conducerea lucrărilor domeniului digital la nivelul Președinției Consiliului UE, suntem încrezători în progresele ireversibile ale României, susținute de adoptarea tehnologiei informației și comunicațiilor în guvernare, economie și societate”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

“Misiunea Institutului Aspen este promovarea unui dialog informat și non-partizan, pe diverse teme de interes pentru societatea românească. În cadrul Programului Aspen Tehnologie & Societate ne propunem să identificăm soluţii pentru îmbunătăţirea politicilor publice privind evoluţiile tehnologice şi impactul acestora asupra societăţii în ansamblu”, a declarat Mircea Geoană, Preşedintele Institutului Aspen România.

Evenimentul s-a bucurat de găzduire din partea Academiei de Studii Economice din București și de intervenții pe subiecte cheie în domeniul e-guvernării și securității cibernetice din partea reprezentanților mediului public și privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.