Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu: 'Nu există nicăieri în lume cultură fără sponsori şi zona privată'

Agerpres
Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vizitat miercuri Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, unde s-a întâlnit cu conducerea şi angajaţii şi a discutat despre proiectele şi necesităţile instituţiei.

Directorul general al teatrului, Gasparik Attila, i-a adus la cunoştinţă că "necesitatea stringentă" este renovarea clădirii şi aducerea acesteia la standarde actuale sub aspect tehnic şi logistic.

"Dacă vorbim despre sală, trebuie să vorbim şi despre infrastructură: lumini, sistem de avertizare a focului, accesul persoanelor cu nevoi speciale. Nu e vorba numai de o clădire. Eu aş vrea să facem aici un mall cultural: să scoatem atelierele de aici, să le mutăm şi în locul lor putem să facem şi cafenea, bibliotecă, sală de dans. Ar fi oportună făurirea primei trupe în limba romani, pentru romi, întrucât suntem judeţul cu cea mai mare densitate a acestei minorităţi etnice, şi eu cred că integrarea prin cultură e un factor extraordinar. Eu nu cred că un teatru naţional, în 2022, e doar o clădire. Trebuie să fie un spirit al locului, în care să construim identitatea locală şi naţională şi care nu se bat cap în cap", a spus Gasparik Attila, potrivit unui comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

Reprezentanţii teatrului menţionează că ministrul Lucian Romaşcanu a oferit garanţii că instituţia " va beneficia de tot sprijinul financiar al Ministerului Culturii, în măsura posibilităţilor şi a bugetului", subliniind, totodată, că "nu există nicăieri în lume cultură fără sponsori şi zona privată", potrivit Agerpres.ro.

" Mă adresez dumneavoastră, domnilor proprietari de companii sau acţionari sau manageri: investiţia în cultură este o investiţie care chiar dacă, aparent, pe anul fiscal nu se întoarce, se va întoarce cu certitudine către dumneavoastră într-un termen mediu. (...) Doar faptul că te apropii de cultură este un mare plus", a spus Lucian Romaşcanu, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.