Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii: 'Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, dar se va opta pentru accesul exclusiv al deţinătorilor de certificat digital'

Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat, joi, că, în perioada următoare, nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, optându-se pentru evenimente la care să aibă acces exclusiv deţinătorii de certificat digital privind COVID-19.

"Cred că nu. Cred că, mai degrabă, peste o anumită incidenţă, CNSU va stabili această cifră, având în vedere politica dusă până acum de actualul Guvern, se va opta pentru evenimente la care să aibă acces exclusiv deţinătorii de certificat digital, care înseamnă vaccinat, testat sau imunizat natural", a spus Gheorghiu, la Naţional TV.

Bogdan Gheorghiu a precizat că accesul la spectacole va fi permis şi atunci când incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este peste 3 la mie cu respectarea condiţiilor stabilite.

"La ora la care vorbim noi, încă nu a avut loc şedinţa CNSU în care am înţeles că vor fi astfel de măsuri în zona HORECA, din informaţiile pe care le am eu. Cu siguranţă, Ministerul Culturii va cere să fie aceleaşi reguli şi pentru cultură. Din ce ştiu eu, vorbim de evenimente sportive şi nunţi, botezuri, adică unde incidenţa este peste 3 la mie, cred că acolo va fi cifra - acolo este şi acum - să fie permisă realizarea doar cu accesul celor care au dovada (vaccinului, trecerii prin boală - n.r.) ori a testării în ultimele ore. Este firesc, dacă se va întâmpla acest lucru pentru sport şi pentru HORECA, să se întâmple şi pentru cultură. Şi dacă nu se va întâmpla de prima dată, vom face demersuri pentru că nu ar fi normal", a explicat ministrul Gheorghiu, informează Agerpres.ro.

El a respins acuzaţia de "discriminare" în ceea ce priveşte accesul la spectacole pe baza certificatului digital.

"Unii ar putea spune. Dar asta ar putea spune şi cei vaccinaţi sau care se testează constant că se simt discriminaţi că activitatea e complet închisă doar pentru că alţii nu acceptă aceeaşi filosofie ca a lor, respectiv filosofia legată de a fi sau nu bine să te vaccinezi. Nu ştiu, care e discriminatul aici? Că, să ştiţi, e o întrebare pe care şi-o pune multă lume", a completat Bogdan Gheorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.