Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii reacţionează după scandalul de la Opera Naţională: Mesaj oficial

vlad alexandrescu

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a transmis printr-un mesaj postat pe Facebook că se distanţează de „afirmaţiile cu tentă naţionalistă, xenofobe şi antieuropene care au circulat în spaţiul public în ultimele zile, declanşate în urma tensiunilor de la Opera Naţională Bucureşti”. Vlad Alexandrescu precizează de asemenea că Ministerul Culturii doreşte să continue colaborarea cu Alina Cojocaru şi Johan Kobborg şi că vor avea loc întâlniri cu părţile implicate şi partenerii instituţionali pentru găsirea unei soluţii adecvate.

„Mă distanțez de afirmațiile cu tentă naționalistă, xenofobe și antieuropene care au circulat în spațiul public în ultimele zile, declanșate în urma tensiunilor de la Opera Națională București. Aceste afirmații nu sunt reprezentative nici pentru echipa actuală a Ministerului Culturii, nici pentru sistemul creativ din România.

 

Ministerul Culturii ține să continue colaborarea cu Alina Cojocaru și Johan Kobborg care au adus o contribuție artistică remarcabilă pe plan internațional. În dialog cu ei și cu reprezentanți ai Operei Naționale se caută în acest moment soluții care să reflecte intenția Ministerului de a respecta calitatea actului artistic, libertatea de creație și caracterul internațional al proiectelor Operei și care să răspundă, în același timp, nevoilor tuturor categoriilor de artiști și creatori care în acest moment fac parte din echipa Operei Naționale București.

 

Ca arhitect al sistemului cultural public, Ministerul intenționează să folosească această ocazie pentru a relansa și recalibra relația dintre creatori și administrație în sânul instituțiilor din subordinea sa.

 

S-a stabilit ca în următoarele zile să aibă loc întâlniri cu toți partenerii instituționali și cu toate părțile implicate în acest proces, pentru găsirea unor soluții adecvate”, a transmis Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.