Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Curaj, membru pe viață al unei Academii înființate de Gabriel Oprea

Curaj Adrian

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, este membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN), o „instituție de interes național” înființată în 2012 la inițiativa fostului vicepremier Gabriel Oprea și aflată în coordonarea MAI, MApN și SRI, scrie Euractiv.

Potrivit sursei citate, informația apare doar în declarația de interese a ministrului Curaj, postată pe site-ul Guvernului, însă în document nu este precizat de când oficialul face parte din acest for. Calitatea de membru al ASSN nu apare în CV-ul ministrului Educației.

ASSN a fost înființată în 2012, în urma unui proiect legislativ inițial de către Gabriel Oprea, liderul UNPR, în care se precizează că forul este „instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de consacrare academică, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii”. În același proiect legislativ se mai precizează că instituția „reuneşte personalităţi de o deosebită valoare ştiinţifică şi profesională din domeniile cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, fapt care pune sub semnul întrebării prezența ministrului Curaj, specializat în electronică, telecomunicații și managementul afacerilor.

ASSN are 100 de membri, din care 50 titulari. Conform legii din 2012, membrii titulari ai ASSN beneficiază de o indemnizaţie lunară viageră egală cu salariul mediu pe economie, iar membrii corespondenți de jumătate din acești bani. Conform statutului ASSN disponibil online, membrii titulari și membrii corespondenți sunt aleși pe viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.