Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Chinei, care a dispărut fără urmă, a murit torturat într-un spital militar

qin gang

Fostul ministru chinez de externe Qin Gang a murit în urma torturii sau s-a sinucis în spitalul militar din Beijing. În luna iunie a fost un scandal uriaș pentru că ministrul de Externe al Chinei, Qin Gang, dispăruse fără urmă. Beijingul nu a oferit niciun detaliu, dar s-a speculat că acesta ar fi avut o relație extraconjugală cu o jurnalistă chineză din SUA și era considerat un spion al Occidentului la Beijing.

Sursele Politico au declarat publicației că ultimul oficial străin pe care l-a găzduit Qin Gang a fost viceministrul rus de externe Andrei Rudenko. Potrivit publicației, Rudenko ar fi informat conducerea chineză că Qin Gang și alți câțiva oficiali cooperau cu serviciile de informații occidentale.

Nu a existat niciun comentariu oficial din partea autorităților chineze cu privire la soarta fostului ministru.

Aventura extraconjugală și colaborarea cu Occidentul

Fostul ministru de externe chinez a fost în centrul unui scandal din cauza unei aventuri cu o jurnalistă chineză, care lucra în SUA.  Acolo s-a născut fiul oficialului, căruia i s-a acordat cetățenia americană.

După ce Qin Gang a dispărut, comandantul șef al forțelor de rachete Li Yuchao, adjunctul său Liu Guangbing și fostul adjunct Zhang Zhenzhong au dispărut cam în același timp. În octombrie 2023, ministrul Apărării Li Shanfu a fost trimis la pensie. Toți au fost suspectați de colaborare cu agențiile de informații occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.