Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Moldovei, despre cooperarea fantastică și intensă cu România: Nu reușim să menținem informația despre cât de repede avansează lucrurile

MAIE
Nicu Popescu

Cooperarea moldo-română este fantastică și este atât de intensă, încât, deseori, Chișinăul nici nu reușește să mențină informația despre cât de repede avansează lucrurile în cele zeci și zeci de domenii de cooperare. Acest lucru a fost afirmat de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul emisiunii ”Dialog Deschis”.

Cooperarea noastră cu România este fantastică. În mare parte, și acesta e un lucru pozitiv, cooperarea noastră e atât de intensă între absolut toate ministerele, încât, deseori, nici nu reușim să menținem informația despre cât de repede avansează lucrurile în cele zeci și zeci de domenii în care cooperăm. Lucrăm în permanență pe toate domeniile, precum energetic, construim interconectarea Chișinău-Vulcănești, discutăm cu România despre o nouă interconectare între Bălți și Suceava. Știți că în noiembrie 90% din electricitate a venit din România, stocăm în România gaz, etc” a declarat Popescu.

Potrivit lui, R. Moldova și România au o colaborare excelentă și pe linia serviciilor diplomatice.

Adevărul e că practic în toate capitalele lumii, serviciul diplomatic român lucrează pe necesitățile R. Moldova cot la cot cu serviciul nostru diplomatic, pentru a promova obiectivele noastre și pentru a ancora R. Moldova atât în UE, cât și în alte relații de parteneriate cu alte țări” a notat ministrul de Externe.

Un alt domeniu în care România ne ajută și ne susține este cel al securității.

Pentru noi este important să dezvoltăm acele parteneriate care ne vor consolida securitatea și apărarea. România, în primul rând. Președintele Klaus Iohannis a spus deschis în mai multe rânduri că R. Moldova nu va fi abandonată în niciun caz pe întreg spectrul de evoluții, inclusiv evoluții negative. Pentru noi, acest lucru ne oferă o perspectivă că și pe viitor vom fi în stare să avansăm în direcția consolidării securității” a notat ministrul de Externe.

Vorbind despre ce proiecte noi ar trebui să implementeze împreună cele două maluri ale Prutului, Popescu a pus accentul pe infrastructură, evocând importanța sa pentru interconectarea cu România dar și cu spațiul european.

Eu, personal, mi-aș dori să avem mult mai multe poduri cu România, fapt care ne va permite să facilităm circulația cetățenilor, să avem rânduri mai puține, să fluidizăm comerțul, în special în contextul blocadei Mării Negre. Sunt convins că unul dintre obiectivele din relația noastră cu România din următorii ani este dezvoltarea infrastructurii care ne unește, poduri, interconectări electrice, calea ferată, astfel ca R. Moldova, prin și alături de România, să fie cât mai integrată, cât mai unită cu spațiul european” a conchis Nicu Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.