Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe al Moldovei, Nicu Popescu, despre declarațiile lui Lavrov: Noi respingem un astfel de ton

Realitatea.md
Nicu Popescu

„Noi respingem un astfel de ton, nu este la locul lui în niște relații corecte între două state”. Declarația aparține ministrului moldovean de Externe, Nicu Popescu, drept reacție directă la expunerile omologului rus, Serghei Lavrov.

Subiectul a fost desfășurat la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, ediția de joi, 2 februarie curent, transmite Știri.md

„Noi respingem un astfel de ton, este nu la locul lui în niște relații corecte între două state. Este absolut clar ce-și doresc cetățenii moldoveni – o țară democratică, prosperă, europeană, în care corupția este eliminată. Cetățenii moldoveni i-au oferit mandat de încredere doamnei Maia Sandu, pentru că-și doresc continuarea parcursului european, cu păstrarea păcii pe teritoriu. Aceste obiective, de fapt, îi unesc pe toți moldovenii, inclusiv pe alegătorii care nu au votat pentru doamna Maia Sandu și actualii guvernanți, dar ei tot își doresc să trăiască în democrație, astfel asemenea insinuări sunt complet nu la locul lor”, a declarat Nicu Popescu.

Întrebat dacă vede o amenințarea directă din partea Rusiei prin declarațiile lui Serghei Lavrov, ministrul a răspuns în următorul fel: „Cu siguranță este o declarație neprietenoasă, este incorectă față de fiecare cetățean. Este o declarație ofensivă”.

Serghei Lavrov a declarat că Occidentul caută să transforme Republica Moldova, fostă republică sovietică, în „următoarea Ucraină”, generând o reacție din partea Ministerului nostru al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.