Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov: NATO refuză contactele cu Rusia la nivel de militari

vestidinrusia.ro
Serghei Lavrov

Alianța Nord-Atlantică refuză contactele cu Rusia la nivelul reprezentanțelor militare, a anunțat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la Conferința de la Moscova dedicată securității internaționale, scrie Izvestia.

”NATO nu vrea deloc să comunice pe linia militarilor”, a spus șeful diplomației ruse.

El a arătat că Rusia rămâne deschisă dialogului profesionist, dar că propunerile constructive ale țării de reducere a tensiunilor la granița de contact cu NATO ”rămân pe masă”.

Lavrov a spus, de asemenea, că Moscova este surprinsă de faptul că țările NATO nu au reacționat la propunerea liderului Vladimir Putin privind stabilitatea strategică. Ministrul a adăugat că, în domeniul stabilității strategice, situația arată deosebit de îngrijorătoare.

”În acest sens, ne-a surprins absența unei reacții coerente din partea țărilor-membre NATO la propunerea președintelui Vladimir Putin de a nu permite apariția în Europa a rachetelor terestre din această categorie și în orice variantă de dotare – atât nucleară, cât și non-nucleară”, a precizat Lavrov.

Izvestia menționează că, la 23 iunie, Secretarul adjunct al Apărării SUA pentru afaceri politice, Colin Cole, a declarat că Washingtonul speră să discute cu Rusia în cadrul dialogului privind stabilitatea strategică, viitorul controlului armelor în diferite domenii, inclusiv cel nuclear.

La 22 iunie, viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a arătat că Moscova și Washingtonul vor demara, în cel mai scurt timp, negocieri bilaterale privind stabilitatea strategică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.