Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe al Singapore a respins ideea reluării dialogului cu junta birmană - Video

theedgesingapore.com
Vivian Balakrishnan

Ministrul de externe al Singapore, Vivian Balakrishnan, în vizită vineri la Washington, a apreciat că ar fi "prematur" ca ţările din ASEAN să reia discuţiile la nivel înalt cu junta birmană, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Considerăm că ar fi prematur să se reia discuţiile cu junta la nivel de summit sau chiar la nivel de miniştri de externe", a spus Balakrishnan, întrebat despre informaţiile de presă legate de o propunere a Thailandei în acest sens.

Myanmar rămâne membru al acestui grup de zece ţări, dar este exclusă de la reuniunile la nivel înalt.

Şeful diplomaţiei din Singapore a reamintit că ţările din ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) au condamnat lovitura de stat din Myanmar şi violenţele care au urmat.

"Din păcate, au trecut mai bine de doi ani. Nu am văzut niciun semn de îmbunătăţire", a spus el.

Militarii birmani au reluat puterea printr-un puci în 2021, după ce au demis guvernul democratic al lui Aung San Suu Kyi, apoi au procedat la o represiune care a făcut mii de morţi.

Balakrishnan s-a exprimat într-o conferinţă de presă comună cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, care îl primise cu puţin timp înainte.

"În cele din urmă, toată lumea va trebui să se aşeze şi să negocieze. "Nu ştiu cât va dura. Ultima dată, a fost nevoie de 25 de ani pentru ca o formă de tranziţie democratică să aibă loc în Myanmar", a adăugat el.

Antony Blinken a insistat asupra sprijinului Statelor Unite pentru eforturile ASEAN şi a considerat "foarte important să continuăm, împreună, să menţinem presiunea corespunzătoare asupra juntei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.