Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe anunţă marea curăţenie în ambasade

mae

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, că e nevoie de schimbarea garniturii în ambasadele României, în special la nivelul de conducere a acestora.

El a fost întrebat, la Cluj, dacă sunt preconizate numiri de noi ambasadori, printre care să figureze şi fostul şef al SRI, George Cristian Maior.

'Eu nu vreau să comentez ştiri pe surse, Ministerul de Externe este o instituţie serioasă. Este nevoie de o schimbare de garnitură în ambasadele României, mai ales la conducerea ambasadelor, pentru că sunt foarte mulţi ambasadori care şi-au epuizat deja mandatul obişnuit, regulamentar, de patru ani, şi care trebuie înlocuiţi cu alţi şefi de misiune. Există un proces de consultare, atât cu primul ministru, cât şi cu Administraţia Prezidenţială pe această temă. Procedura se finalizează, aşa cum prevede Constituţia, cu aprobarea preşedintelui României', a menţionat Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, joi, la Cluj, la Conferinţa internaţională dedicată marcării a 20 de ani de la adoptarea de către Consiliul Europei, respectiv semnarea şi ratificarea de către România a Convenţiei-cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi de Universitatea Babeş-Bolyai. La conferinţă participă şi Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), care a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea UBB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.