Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe austriac se pronunţă pentru accelerarea integrării europene a Balcanilor Occidentali

Rusia nu are în vedere doar Ucraina, ci şi alte regiuni, precum Balcanii Occidentali, aşadar este necesară accelerarea integrării ţărilor din această regiune în Uniunea Europeană, a susţinut marţi ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, informează agenţia de presă Hina.

''Acum întrebarea este dacă cele şase ţări din Balcanii Occidentali vor rămâne pe calea democraţiei şi a păcii sau nu'', a declarat şeful diplomaţiei austriece, în marja Conferinţei de sprijin pentru Republica Moldova de la Berlin.

Schallenberg s-a pronunţat pentru lansarea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania, afirmând că se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple în mandatul preşedinţiei franceze a Consiliului UE, care se încheie la finalul lunii iunie, potrivit Agerpres.ro.

El a adăugat că Bosniei ar trebui să i se acorde o perspectivă de aderare şi că vizele ar trebuie suspendate pentru cetăţenii din Kosovo.

Demnitarul austriac a mai subliniat că valurile precedente de extindere a UE au contribuit la dezvoltarea democratică a ţărilor est-europene şi că, ţinând cont de agresiunea rusă contra Ucrainei, aceste state ar fi fost într-o poziţie diferită şi mult mai dificilă astăzi dacă ele nu ar fi aderat la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.