Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz, dat în judecată de social-democraţi pentru afirmaţii privind donaţii secrete

Sebastian Kurz

Partidul Social-Democrat din Austria (SPOe), aflat la guvernare, a decis să îl acţioneze în instanţă pe ministrul de externe Sebastian Kurz, liderul Partidului Popular (OeVP), după ce acesta a acuzat formaţiunea cancelarului Christian Kern de primirea unei donaţii secrete în valoare de 100.000 de euro, transmite Reuters. Procesul judiciar se referă la un interviu difuzat luni de postul public de televiziune austriac ORF, în care Kurz afirmă că omul de afaceri Hans-Peter Haselsteiner, un susţinător declarat al partidului Neos, a donat 100.000 de euro pentru SPOe, prin intermediul unei asociaţii, conform Agerpres.

SPOe a afirmat că nu i s-a oferit şi nu a primit vreo donaţie de la Haselsteiner, care este unul dintre principalii acţionari ai concernului din domeniul construcţiilor Strabag. Într-o declaraţie pentru cotidianul Der Standard, Haselsteiner a respins acuzaţiile formulate de Kurz. Social-democraţii austrieci vor ca Sebastian Kurz să-şi retracteze public acuzaţiile. Într-o declaraţie dată publicităţii pe e-mail, secretarul general al OeVP a afirmat că Hans-Peter Haselsteiner a donat bani unei asociaţii care este critică la adresa conservatorilor şi sprijină astfel indirect SPOe. Conservatorii au mai cerut ca social-democraţii să facă publice toate donaţiile primite.

Acest nou caz marchează o înrăutăţire semnificativă a relaţiilor dintre cele două partide partenere în coaliţia guvernamentală de la Viena. Sondajele de opinie în perspectiva alegerilor parlamentare din 15 octombrie din Austria indică un avans al conservatorilor faţă de social-democraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.