Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe chilian demisionează pe fondul crizei migratorii

chile

Ministrul de externe chilian, Andres Allamand, şi-a anunţat duminică demisia pentru a conduce Secretariatul general ibero-american (Segib), pe fondul criticilor legate de criza migratorie în curs în regiunile de nord ale ţării la frontiera cu Bolivia şi Peru, notează AFP preluat de agerpres.

"Mi-am prezentat demisia", a declarat Andres Allamand la Santiago de Chile, la întoarcerea dintr-o călătorie în Spania şi după ce a fost ales în noiembrie secretar general al Segib, instituţie care reuneşte cele 22 de ţări ale comunităţii ibero-americane.

Această călătorie a stârnit critici privind absenţa ministrului din ţară, într-un moment în care locuitorii din Iquique şi Arica (nord) protestau împotriva prezenţei a numeroşi migranţi fără acte, în special venezueleni.

Unii manifestanţi au atacat tabere de migranţi, acte descrise de ONU drept "discriminare" şi "xenofobie".

"Consider că absenţa ministrului de externe pentru a face faţă crizei migratorii este extrem de gravă", a reacţionat deputatul de opoziţie Jaime Naranjo.

"Cum este posibil ca un ministru de externe, a cărui principală funcţie este de a veghea la interesele statului, să lucreze la Madrid într-o organizaţie internaţională?", s-a întrebat pe reţelele sociale un deputat, Ivan Flores.

"Trebuie să recunosc că situaţia a dat naştere unei serii de critici care afectează guvernul", a răspuns Andres Allamand.

Vineri, Chile şi Bolivia au decis să înfiinţeze grupuri de lucru pentru a găsi soluţii la traficul de fiinţe umane şi migranţi la frontiera lor.

Actualul subsecretar la Externe, Carolina Valdivia Torres, îi va succeda lui Andres Allamand în funcţia de şef al diplomaţiei chiliene, a anunţat guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.