Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe chinez speră ca Australia să nu aibă 'suspiciuni nefondate' și să revină la 'relații bilaterale sănătoase și stabile'

Wikipedia
Wang Yi

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a declarat sâmbătă că speră ca Australia să nu aibă „suspiciuni nefondate”, astfel încât relațiile dintre cele două țări să revină la normal în curând, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat anul trecut, când prim-ministrul australian Malcolm Turnbull a acuzat autoritățile din Beijing că au interferat cu afacerile interne ale Australiei. China a respins acuzațiile.

„Sper că, prin eforturi ale ambelor părți, ne vom putea întoarce la relații bilaterale sănătoase și stabile”, declarat Wang Yi în Singapore.

Citește și: Fenomen rar la New York: O tornadă a devastat zone din Queens, avariind numeroase locuinţe şi doborând copaci

„Pentru a ajunge la acest lucru, sperăm că Australia va face mai multe pentru a consolida încrederea comună dintre cele două țări și să nu aibă suspiciuni nefondate”, a adăugat acesta.

Ambele țări au decis să depună eforturi pentru îmbunătățirea relațiilor și au schimbat păreri în ceea ce privește protecționismul comercial, Marea Chinei de Sud și Coreea de Nord.

Discuțiile au fost „foarte pozitive”, a declarat ministrul de Externe australian, Julie Bishop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.