Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, criticat de Varujan Vosganian: 'Omite să adauge că Azerbaidjanul poartă întreaga răspundere pentru escaladarea acestui conflict'

Bogdan Aurescu

Varujan Vosganian, un parlamentar român de origine armeană, critică o declarație făcută de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, cu privire la războiul dintre Armenia și Azerbaidjan.

Varujan Vosganian: „În dimineața zilei de 27 septembrie a.c., forțele armate ale Azerbaidjanului au lansat un atac masiv asupra întregii linii de demarcație a teritoriului dintre Arțakh (Nagorno Karabakh) și Azerbaidjan, un atac care prin amploarea, simultaneitatea și modul de coordonare indică o planificare atentă și țintirea deliberată a așezărilor pașnice, inclusiv a capitalei Stepanakert. Din păcate, agresiunile azere au continuat și în zilele următoare, susținute de forțe aeriene și blindate, făcând numeroase victime, inclusiv din rândul populației civile.

Propaganda azeră (în rest Azerbaidjanul este complet izolat din punct de vedere informațional) susține, în mod denaturat, că acțiunile azere sunt o contraofensivă, atâta doar că omite să spună și care este ofensiva împotriva căreia a reacționat. În fapt, este declanșarea, de către Azerbaidjan, a unei stări de război, susținută de Turcia și de fundamentaliști islamici mercenari, în total dispreț față de procesul de pace inițiat de OSCE.

Ministrul de externe român, Bogdan Aurescu, a declarat: 'România face apel către ambele părţi pentru dezescaladarea conflictului şi pentru reluarea dialogului politic, în scopul de a găsi soluţii exclusiv prin mijloace paşnice, în cadrul legii internaţionale'.

Această declarație este binevenită, din păcate ea omite să adauge că Azerbaidjanul poartă întreaga răspundere pentru escaladarea acestui conflict și că partea armeană este oricând dispusă la reluarea dialogului politic, dacă atacul părții azere va înceta. În caz contrar, firește, forțele armate armene vor da, în continuare, riposta cuvenită.

România preferă să nu-și facă probleme, de aceea nu are inițiative în politica externă. România se simte mai legată de Turcia. Are și un parteneriat strategic. ", a spus Varujan Vosganian pe pagina sa de Facebook.

 

din păcate ea omite să adauge că Azerbaidjanul poartă întreaga răspundere pentru escaladarea acestui conflict

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.