Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe din Columbia, suspendat pentru trei luni din cauza unor nereguli la o licitație

columbia

Inspectorul general al Columbiei l-a suspendat miercuri pe ministrul de Externe, Alvaro Leyva, timp de trei luni din cauza posibilelor nereguli în procesul de licitație pentru producerea pașapoartelor în țara sud-americană, potrivit Reuters.

Anul trecut, Alvaro Leyva a anulat procesul de licitație după ce doar o companie, care producea deja pașapoarte columbiene, a prezentat o ofertă. Guvernul a luat măsuri de urgență pentru a se asigura că pașapoartele sunt produse, permițându-i companiei să continue să le imprime, în timp ce autoritățile au pregătit o nouă licitație, conform mediafax.

„Ministrul de Externe ar fi putut săvârși două abateri disciplinare, calificate provizoriu drept foarte grave”, a spus inspectorul general într-un comunicat.

Posibilele infracțiuni includ anularea procesului de licitație și declararea procesului de urgență, fără temei, se arată în comunicat. De asemenea, se analizează dacă ministrul și-a depăşi atribuţiile.

Ministerul de Externe al Columbiei nu a comentat decizia. Tot anul trecut, compania a intentat un proces împotriva guvernului Columbiei, cerând despăgubiri de 117 miliarde de pesos (29,7 milioane de dolari) pentru suspendarea licitației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.