Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe din Ucraina vine în România. Bogdan Aurescu: 'Vrem să identificăm care sunt obiectivele acestor manevre militare rusești'

mae.ro
Bogdan Aurescu

Mișcările de trupe rusești din ultima perioadă este una dintre temele care vor fi abordate în următoarele zile la Trilaterala România-Polonia-Turcia, care se va desfășura la București. La discuții va participa, în calitate de invitat, și ministrul de externe din Ucraina, arată Mediafax.

Ministerul român de Externe Bogdan Aurescu susține că aceasta este cea mai mare masare de trupe rusești din 2014 încoace.

„Este o mișcare de trupe neobișnuită, care a alertat NATO, a alertat SUA, a alertat membrii UE și care ne preocupă pentru că vrem să identificăm care sunt obiectivele acestor manevre. (...) Aceste mișcări de trupe nu se întâmplă doar la granița de Est și în Crimeea, ilegal ocupată de Rusia, și acesta este unul dintre subiectele pe care îl voi avea pe agenda trilateralei România-Polonia-Turcia pe care o găzduiesc de mâine la București”, a declarat Bogdan Aurescu, la Digi24.

Conform acestuia, la Trilaterală vor participa miniștrii de externe din România, Polonia și Turcia, iar ca invitați miniștrii de extrne din Georgia și Ucraina. „Avem practic un mini-summit regional”, a mai spus ministrul, care a precizat că discuțiile vor avea un impact important.

Citește și: VIDEO Nu doar la noi președintele e admirat: Rușii spun că Vladimir Putin este cel mai frumos bărbat din Rusia

Rusia a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, a declarat, luni, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

„Sunt peste 150.000 de militari ruşi staţionaţi în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea. Riscul escaladării situaţiei este evident", a afirmat Josep Borrell Fontelles, conform agenţiei Reuters.

Trilaterala România-Polonia-Turcia are loc la București în perioada 22-23 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.