Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe francez se află la Bagdad pentru a discuta despre reconstrucția Irakului

irak

Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, a sosit luni la Bagdad pentru a discuta cu responsabilii irakieni despre stabilizarea şi reconstrucţia Irakului după înfrângerea organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI), relatează AFP, conform agerpres.ro

'Am venit pentru a vă declara sprijinul Franţei şi a vă asista. Vom fi întotdeauna prezenţi. Aşa am fost în ce priveşte participarea la coaliţia (internaţională antijihadistă), vom fi şi în faza de reconstrucţie', a afirmat şeful diplomaţiei franceze, făcând referire la stabilizarea şi reconstrucţia Irakului. 

'Sperăm că experienţa franceză va fi folosită pentru reconstrucţie', a declarat, la rândul său, ministrul irakian de externe, Ibrahim Jaafari. 

Jean-Yves Le Drian, care s-a mai aflat la Bagdad în august 2017, mai are programate întâlniri cu premierul irakian Haider al-Abadi, cu preşedintele ţării, Fouad Massoum, şi cu preşedintele parlamentului, Salim al-Joubouri. 

Reconstrucţia Irakului, al doilea producător de petrol din cadrul OPEC, se anunţă o misiune extrem de dificilă şi de costisitoare, care va necesita investiţii estimate la 100 de miliarde de dolari, după cum a declarat, la Forumul Economic Mondial de la Davos, premierul Abadi, în perspectiva conferinţei internaţionale care se deschide luni în Kuweit. 

Comisia guvernamentală pentru investiţii naţionale a publicat o listă cu 157 de proiecte pentru care Irakul va încerca să atragă la această conferinţă investiţii în domeniile transportului, energiei şi agriculturii, în cadrul planului său de reconstrucţie şi revitalizare a economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.