Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe german avertizează că destrămarea UE este o ameninţare reală

www.dw.com
Frank-Walter Steinmeier

Destrămarea Uniunii Europene este o ameninţare reală, a avertizat ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, în declaraţii apărute înainte de publicarea lor luni în ziarul german Sueddeutsche Zeitung, relatează duminică DPA. 

"Criza financiară, valul de refugiaţi în Europa şi şocul referendumului britanic au împins Europa într-o turbulenţă gravă", a declarat el pentru ziar. 

Steinmeier a estimat că evenimentele din ultimii ani - în momentul în care tot mai multe state pun la îndoială eficienţa politicilor stabilite de Bruxelles - au făcut clar faptul că realităţile politice pe care mulţi le-au considerat permanente sunt pune din nou acum sub semnul întrebării. 

Şeful diplomaţiei germane a afirmat totodată că extrema-dreaptă populistă profită de aceste temeri, în timp ce atrage atenţia spre ceea ce, susţine ea, sunt eşecuri ale UE asupra problemelor sociale, pentru a obţine voturi. 

"Chiar şi cei mai înverşunaţi susţinători ai Europei pot observa că trebuie să convingem din nou populaţia, şi trebuie să o facem în afara turnurilor de fildeş ale susţinătorilor oficiali ai Europei. Dacă nu vom şti cum să apreciem valoarea UE, atunci aceasta se va duce de râpă", a mai spus Steinmeier.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.