Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe i-a transmis omologului turc angajamentul de a sprijini continuarea cooperării româno-turce

ramona manescu

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a exprimat joi, într-o discuţie cu omologul turc, Mevlut Cavuşoglu, angajamentul de a continua cooperarea cu Turcia, pe toate palierele, informează un comunicat transmis de MAE, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cu ocazia învestirii în funcţie, ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut o convorbire telefonică cu şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavuşoglu.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

"Mulţumind pentru felicitările adresate cu această ocazie, demnitarul român a exprimat angajamentul de a sprijini continuarea cooperării cu Turcia, pe toate palierele, dată fiind consistenţa relaţiei bilaterale, care se derulează în parametrii Parteneriatului strategic adoptat în 2011 şi al Planului de acţiuni aferent", arată MAE.

Citește și: Cutremur! Soțul blondei care vrea să-i fure fotoliul lui Klaus Iohannis părăsește o importantă funcție

Convorbirea a permis o scurtă trecere în revistă a agendei bilaterale, fiind evidenţiată satisfacţia privind stadiul cooperării economice şi comerciale.

De asemenea, Mănescu a reliefat că, în contextul deţinerii mandatului de Preşedinte al Consiliului UE, România a acţionat în sensul imprimării unei dinamici constructive în relaţia dintre UE şi Turcia. Ministrul a reamintit organizarea Consiliului de Asociere UE-Turcia, după o pauză de patru ani şi a pledat pentru menţinerea dialogului, factor esenţial, menit a reduce tensiunile, subliniind necesitatea unei bune cooperări pentru gestionarea provocărilor comune, precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.