Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe iranian: 'Negocierile cu privire la programul nuclear iranian la Viena vor fi reluate foarte curând'

https://en.wikipedia.org/wiki/Hossein_Amir-Abdollahian
hossein amir

Negocierile cu privire la programul nuclear iranian la Viena se "vor relua foarte curând", a declarat vineri, la New York, ministrul de externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, denunţând ''mesajele contradictorii'' din partea Statelor Unite cu privire la revenirea acestora în acordul internaţional încheiat în 2015, relatează AFP.

"În prezent, examinăm parametrii negocierilor de la Viena şi foarte curând negocierile Iranului" cu celelalte ţări încă membre ale acordului (Rusia, China, Franţa, Regatul Unit şi Germania) "vor fi reluate", a spus el în cadrul unei conferinţe de presă la New York, în marja Adunării Generale a ONU.

Teheranul este în favoarea unor ''negocieri constructive care vor duce la rezultate tangibile şi verificabile'', a subliniat responsabilul iranian, potrivit Agerpres.ro.

Întrebat ce înseamnă ''foarte curând'', un înalt oficial iranian a răspuns sub rezerva anonimatului că ''poate însemna câteva zile'' sau ''câteva săptămâni''. ''De îndată ce vom termina procesul de revizuire'' a acordului de la Viena, ''fără a pierde timpul, ne vom întoarce la masa negocierilor'', a explicat el.

Încheiat la Viena în 2015, acordul nuclear a oferit Teheranului ridicarea unei părţi din sancţiunile impuse de Occident şi ONU în schimbul angajamentului său de a nu achiziţiona niciodată armă atomică şi de a reduce drastic programului său nuclear, plasat sub controlul strict al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.