Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, luni, la Bruxelles, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Agenda reuniunii cuprinde următoarele subiecte: Africa - dezbatere strategică, evoluţiile recente din Libia, migraţia - pe fondul deteriorării situaţiei de securitate, în special în zona mediteraneană, precum şi pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic (PaE) de la Riga (21-22 mai 2015).

În marja Consiliului Afaceri Externe va avea loc reuniunea Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), organizată de România şi Franţa.

GAERM reprezintă un mecanism ministerial cu caracter informal, lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României, menit să asigure o platformă politică pentru promovarea parcursului european al Chişinăului.

"Cea de-a zecea reuniune a Grupului are loc la mai puţin de o lună de la formarea noului Guvern de la Chişinău, într-un context marcat de interesul sporit al partenerilor europeni faţă de priorităţile de acţiune ale Republicii Moldova în ce priveşte agenda europeană şi procesul de reforme", se mai arată în comunicatul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.