Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe olandez va vizita Turcia pentru a marca normalizarea relațiilor dintre cele două state

turcia olanda

Şeful diplomaţiei olandeze va vizita Turcia miercuri, după ce ambele ţări au convenit să-şi normalizeze legăturile în urma unei dispute în 2017, când guvernul olandez a interzis campania dusă de politicieni turci în Olanda înaintea unui referendum controversat în Turcia, informează marţi dpa preluată de Agerpres.

Ministrul olandez de externe Stef Blok, sub focul criticilor la el acasă în urmă cu câteva luni după ce a declarat că societăţile multiculturale nu ar putea trăi în pace împreună, se va duce la Ankara şi Istanbul miercuri şi joi.

În capitala turcă, Blok va vizita clădirea parlamentului ce a fost atacată în timpul tentativei de lovitură de stat în iulie 2016, a anunţat Ministerul turc de Externe.

Turcia şi Olanda şi-au numit reciproc ambasadori în septembrie, după ce ambele părţi au convenit în iulie să-şi normalizeze relaţiile.

Politicienii turci au primit interdicţie de a intra în Olanda în martie 2017 pentru a ţine mitinguri electorale pentru imigranţii turci eligibili să voteze într-un referendum constituţional desfăşurat în Turcia în aprilie.

Germania a blocat la rândul ei aceste evenimente, declanşând reacţia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care i-a numit "nazişti" pe liderii europeni.

La începutul acestui an, parlamentul olandez a votat covârşitor în favoarea unei rezoluţii ce recunoaşte uciderea în masă a armenilor în Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial ca genocid, o acţiune condamnată de Turcia.

Ankara, la rândul ei, a acuzat Olanda că a ignorat genocidul bosniacilor musulmani comis de trupele sârbilor bosniaci la Srebrenica în timpul războiului din Bosnia în 1995.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.