Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe pakistanez va discuta în Rusia şi China despre noua strategie a SUA în Afganistan şi Asia de Sud

pakistan

Ministrul de externe pakistanez, Khawaja Mohammad Asif, va efectua în curând vizite în China şi Rusia pentru consultări legate de noua politică a SUA cu privire la Afganistan şi Asia de Sud, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Islamabad, Nafess Zakari, transmite Kyodo.

Potrivit lui Zakari, nu au fost stabilite deocamdată datele acestor vizite. 'Aţi constatat deja urgenţa noului nostru parteneriat', a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la relaţia Islamabadului cu Moscova şi la parteneriatul său strategic cu China, prin intermediul Coridorului Economic China-Pakistan. 'Un nou impuls este dat activităţii regionale', a mai spus Zakari.

Cu privire la momentul viitoarei vizite la Washington a ministrului de externe Asif, presa pakistaneză scrie că aceasta va avea loc după consultări cu lideri chinezi şi ruşi. Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, i-a adresat în această lună o invitaţie lui Asif, cu o agendă de discuţii dominată de noua abordare americană pentru Asia de Sud. În discursul de luni în care a prezentat viitoarea strategie a SUA în Afganistan şi în Asia de Sud, preşedintele american Donald Trump a acuzat Pakistanul că oferă adăpost teroriştilor şi a avertizat că, dacă această politică nu va înceta, parteneriatul cu statul sud-asiatic va fi în pericol, conform Agerpres. Islamabadul a negat că ar ascunde terorişti şi a acuzat, la rândul său, Afganistanul că oferă adăpost fugarilor care au comis acte de terorism pe teritoriul pakistanez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.