Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, prima reactie la scandalul votului din strainatate

corlatean

Ministrul de Externe Titus Corlatean a avut duminica seara o reactie la scandalul privind voturile din strainantate. Atat PMP, cat si Monica Macovei, dar si unele sectii de votare din strainatate au cerut prelungirea programului de vot din cauza numarului mare de persoane prezentate la urne care nu au reusit sa voteze sau care se afla la cozi. A ceste probleme au dus si la un protest in fat sediului MAE.

Ministrul de Externe sustine ca in unele tari numarul sectiilor de votare a fost marit, iar decizia de a nu prelungi programul de vot a apartinut BEC si nu MAE.

"La Paris a fost o singura sectie de votare cu 6 cabine in 2009, in 2014 au fost 2 sectii de votare cu cate 7 cabine de votare, deci am dublat numarul de cabine de votare. Daca a existat o problema, aceasta a fost legata de documentele specifice votului in strainantate. Declaratiile trebuiau completate inauntru pentru a se evita frauda din 2009. Cand s-a constat problema de afluenta s-a decis completarea mai la liber a declaratiei si s-a accelerat procedura.

In Spania doar 50 de cetateni nu au putut sa voteze, imi pare rau, dar in rest toti au putut sa voteze. In Germania s-a produs acelasi lucru. Din ratiuni de scrupulozitate declaratiile au trebuit completate in ambasda, insa cand s-a ridicat aceasta oblligativitate procesul a fost accelerat", a spus Titus Corlatean.

Cat despre protestul din fata MAE, Corlatean sustine ca ar fi fost pornit si alimentat de grupuri ca Militia spiritual ... "Sunt si oameni care fac parte din anumite grupari, provocatori, instigatori, pe langa oameni de buna-credinta",a mai spus Corlatean la Antena 3.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.