Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, în vizită în Thailanda pentru consolidarea cooperării în domeniul securităţii cibernetice

lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov s-a întâlnit joi cu premierul thailandez Prayut Chan-o-cha şi cu omologul său Don Pramudwinai pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale, în special în domeniul securităţii cibernetice, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Cooperarea în domeniul securităţii cibernetice face parte din platforma Rusia-ASEAN, a declarat Serghei Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de externe thailandez Don Pramudwinai. 

Este de asemenea în concordanţă cu cooperarea convenită de Rusia şi Indonezia în timpul întrevederii de miercuri de la Jakarta între Serghei Lavrov şi ministrul de externe indonezian Retno Marsudi pentru consolidarea luptei împotriva ameninţării pe care o reprezintă gruparea militantă Statul Islamic. 

Comerţul şi turismul s-au numărat de asemenea printre subiectele discutate, a afirmat la rândul său Don Pramudwinai, adăugând că volumul schimburilor comerciale între Rusia şi Thailanda în prima jumătate a acestui an a atins un nivel "înalt", aproape dublu faţă de anul trecut. 

Thailanda este o destinaţie foarte populară în rândul turiştilor ruşi, în special staţiunile Pattaya şi Phuket, cu o creştere de 37% a numărului vizitatorilor ruşi în ultimul an, a spus Lavrov. 

Vizita lui Lavrov survine pe fondul creşterii tensiunilor între SUA şi Coreea de Nord. Securitatea în Peninsula Coreeană a fost unul dintre subiectele centrale discutate de ministrul de externe rus cu oficialii thailandezi. 

Întâlnirea lui Lavrov cu liderii thailandezi are loc după vizita secretarului de stat american Rex Tillerson în Thailanda pentru a cere aliatului său din Asia de Sud-Est să facă presiuni asupra Coreii de Nord să renunţe la programul său de arme nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.