Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe suedez cere o comunicare mai bună în rândul membrilor OSCE

Belarus Feed
OSCE

Preşedintele Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), ministrul de externe suedez Ann Linde, a cerut vineri, la Stockholm, o comunicare directă pentru rezolvarea conflictelor în desfăşurare, relatează dpa.

Este clar că există domenii de dezacord între statele OSCE, a declarat Linde, la încheierea unei reuniuni ministeriale de două zile a organizaţiei.

''În acelaşi timp, ceea ce a subliniat această reuniune este importanţa reală de a menţine dialogul, de a ne întâlni fizic pentru a trata crize şi provocări şi de a explora unde putem fi de acord şi unde trebuie să fim de acord că nu suntem de acord'', a spus Ann Linde.

A reuni toate statele OSCE în jurul unei singure mese este un instrument de neînlocuit care ar trebui să fie apreciat, a adăugat şefa diplomaţiei suedeze, potrivit Agerpres.ro.

Ea a salutat faptul că a existat o decizie de ''a întări cooperarea pentru a aborda provocările cauzate de schimbările climatice'' şi de asemenea acordul asupra unei ''declaraţii importante privind negocierile privind procesul de soluţionare (a diferendului) transnistrean''.

Cu toate acestea, Linde ar fi dorit să vadă mai multe decizii şi acorduri, de exemplu cu privire la împuternicirea economică a femeilor.

O soluţie la conflictul actual dintre Ucraina şi Rusia încă nu se întrevede. Ann Linde a declarat agenţiei de presă TT că nu crede că va exista o soluţie la aceste tensiuni ''în viitorul apropiat''.

OSCE, cu sediul la Viena, are 57 de membri din Europa, America de Nord şi Asia Centrală, inclusiv Statele Unite şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.