Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanțe al Franței, Bruno Le Maire, se așteaptă la o creștere a economiei de 6% în a doua parte din 2021

caleaeuropeana.ro
Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire

O creştere de 6% a economiei franceze în 2021 rămâne realizabilă, a afirmat joi ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, care şi-a exprimat încrederea că până la finalul anului se va înregistra o redresare solidă, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

"Sunt destul de încrezător că a doua parte a lui 2021 va fi bună pentru PIB-ul Franţei", a declarat Le Maire într-un interviu, în marja conferinţei organizate de Reuters Next.

Dar oficialul francez a avertizat: "Trebuie să rămânem modeşti şi prudenţi deoarece ne-am păcălit de multe ori din cauza virusului".

Separat, Bruno Le Maire a declarat că nu este îngrijorat de ritmul lent în care a început vaccinarea în Franţa.

Banca Centrală a Franţei (BdF) se aşteaptă ca economia să înregistreze anul acesta o revenire mai modestă decât se estima anterior, 5% faţă de 7,4%, conform celor mai recente prognoze publicate în decembrie de instituţia financiară, care a precizat că prognozele sale se bazează pe presupunerea că efectele depline ale vaccinului pentru Covid-19 se vor resimţi abia la finele lui 2021.

Citește și: O altă platformă de social media blochează accesul lui Donald Trump din motive de 'siguranță publică'

"Ipoteza noastră este că pandemia nu va înceta imediat iar introducerea generalizată a vaccinurilor nu va deveni efectivă decât la finalul lui 2021. În aceste condiţii, nivelul de activitate de la finele lui 2019 nu va fi regăsit decât la mijlocul lui 2022", a explicat guvernatorul Băncii Franţei, Francois Villeroy de Galhau.

De asemenea, în pofida relansării economiei, Franţa ar urma să cunoască o creştere rapidă a şomajului, ca rezultat al dificultăţilor acumulate de companii. Banca Centrală a Franţei se aşteaptă ca rata şomajului să atingă un vârf de 11% în primul semestru din 2021, pentru ca ulterior să scadă până la 9% la finele lui 2022.

Guvernul de la Paris mizează pe o creştere de 6% în 2021, după o contracţie de 11% în 2020, în timp ce Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) se aşteaptă la o creştere a PIB de 6% în acest an, după o recesiune de 9,1% anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.