Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanţe, tras la răspundere de premierul Tudose: 'Să ne spună care este adevărul' - VIDEO

economica
Ionut Misa

După ce în spaţiul public au apărut zvonuri potrivit cărora nu există bani de pensii şi salarii pentru anul 2018, premierul Mihai Tudose l-a tras la răspundere pe ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa şi l-a somat să facă lumină în tot acest scandal.

Citeşte şi: Preşedintele comisiei SRI, reacţie în scandalul iscat de Teodorovici

"L-aş ruga pe domnul ministru de Finanţe să ne spună care este adevărul în ceea ce priveşte ultimele zvonuri de azi că nu sunt bani de pensii, salarii, iar au început unii care aud voci. Şi, poate ne spuneţi două vorbe şi despre construcţia bugetară pentru anul 2018", a afirmat Tudose în cadrul şedinţei de Guvern.

"Domnule prim-ministru, după cum ştiţi, astăzi au avut loc discuţii cu sindicatele din sănătate, s-au purtat discuţii legate de sumele aferente sporurilor şi discuţia toată a fost în jurul sporurilor acordate în Sănătate. Indiscutabil că nu am făcut nicio afirmaţie legată de faptul că nu sunt bani. După cum am precizat de mai multe ori şi repet acum încă o dată, există bani pentru construcţia bugetară în anul 2018. Mai mult decât atât, proiecţia bugetară care e deja realizată, proiecţia de buget pe anul 2018 ne dă posibilitatea să ne încadrăm în 2,96% pe ESA, deficit, şi indiscutabil că au fost prevăzute şi sumele aferente Legii salarizării, deci nu avem nicio problemă din punct de vedere al finanţării. Nu este nicio problemă nici la nivelul Ministerului de Finanţe, nici la nivelul Guvernului de a nu avea capacitatea să finanţeze proiectele pe care le are deja în desfăşurare", a afirmat Ionuţ Mişa.

Citeşte şi: Scandalul Belina ajunge pe masa CCR. Anunţul făcut de preşedintele Senatului - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.