Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de interne al Austriei consideră că Uniunea Europeană ar trebui să înceteze acceptarea solicitărilor de azil pe teritoriul său

refugiati germania

Refugiaţilor nu ar mai trebui să li se permită să depună cereri de azil pe teritoriul Uniunii Europene (UE), a declarat marţi ministrul de interne al Austriei, Herbert Kickl, susţinând că pe viitor solicitările vor trebui făcute în altă parte, informează dpa, preia Agerpres.

O astfel de politică este necesară pe termen mediu şi lung pentru a pune capăt businessului inuman al traficului de persoane, a a subliniat ministrul reprezentant al extremei drepte, înainte de a prezida o reuniune a miniştrilor de interne ai ţărilor din UE, la Innsbruck.

"Din acest motiv, răspunsul logic ar trebui să fie acela că cererile de azil nu mai pot fi depuse decât din afara UE", a spus Kickl, într-un interviu pentru postul public de radio Oe1.

Vezi și: Cel puţin zece persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş la Jalalabad, Afganistan

În plus, nici centrele pentru debarcarea migranţilor pe care UE le preconizează în regiuni precum Africa de Nord nu ar trebui să mai accepte astfel de cereri, a continuat ministrul, membru al Partidului Libertăţii, reiterând poziţia guvernului de la Viena.

Kickl a propus ca refugiaţii care caută protecţie în ţările din UE să poată depune cereri în sau lângă regiunile lumii aflate în criză, însă el nu a precizat în ce mod ar putea fi pus acest lucru în aplicare. "Sunt multe metode pe care le putem lua în calcul", a declarat el.

Austria deţine preşedinţia prin rotaţie a UE de la 1 iulie, timp de şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.