Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne al Franței, în centrul unui scandal - ar fi ajutat PSG să evite plata impozitelor în cazul transferului lui Neymar (anchetă)

news.ro
Gerarld Darmanin

Site-ul de investigaţii Mediapart dezvăluie modul în care actualul ministru de interne al Franţei, Gérald Darmanin, şi fostul său şef de cabinet Jérôme Fournel ar fi ajutat PSG să evite plata impozitelor pentru transferul lui Neymar în vara anului 2017, informează rmcsport.fr, conform news.ro.

Potrivit unei ample anchete publicate joi de Mediapart, Hugues Renson, fost vicepreşedinte al Adunării Naţionale franceze (camera inferioară a Parlamentului francez - n.r.), Gérald Darmanin, pe atunci ministru al finanţelor publice, şi şeful său de cabinet Jérôme Fournel ar fi ajutat PSG să scape de plata a zeci de milioane de euro ca impozit, pentru a asigura transferul lui Neymar la clubul parizian, în 2017.

Neymar a semnat pentru 222 de milioane de euro, aceasta fiind suma clauzei sale de reziliere stabilită de Barcelona.

Potrivit Mediapart, autorităţile fiscale ar fi putut solicita în acest caz între 67 şi 224 de milioane de euro, întrucât nu era vorba de o taxă de transfer, ci de o plată către jucător pentru a-i permite acestuia să îşi plătească propria clauză.

Site-ul de investigaţii dezvăluie în special modul în care Jérôme Fournel le-a dat unele idei celor la PSG ca să eludeze jurisprudenţa fondului central URSSAF (organizaţie care colectează în Franţa contribuţiile sociale de la angajat şi angajator - n.r.), pentru a evita ca PSG să fie nevoită să plătească milioane de euro.

O serie de mesaje directe sau indirecte ar fi avut loc pe această temă între directori ai PSG (Jean-Claude Blanc, fost director general, şi Jean-Martial Ribes, fost director de comunicare) şi politicieni de rang înalt (Jérôme Fournel, dar şi Hugues Renson şi Gérald Darmanin).

La 27 iulie, după ce a urmat instrucţiunile ministerului, PSG ar fi primit două "scrisori" fiscale de la autorităţile fiscale franceze şi de la URSSAF, în care se preciza că nu se datorau impozite sau contribuţii sociale pentru plata clauzei de reziliere a lui Neymar.

La 3 august, a fost încheiată şi anunţată tranzacţia istorică de 222 de milioane de euro. A doua zi, potrivit unui raport consultat de Libération, "Renson i-a mulţumit lui Ribes" pentru că a permis celor doi fii ai săi să îi însoţească pe jucătorii PSG pe Parc des Princes, când aceştia au intrat pe teren la reluarea Ligue 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.