Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de interne ceh Jan Hamacek - plângeri penale împotriva a doi jurnalişti

The Boston Globe
atac presa

Ministrul de interne ceh Jan Hamacek depune plângeri penale împotriva a doi jurnalişti care au scris un articol critic la adresa sa, a anunţat miercuri, la Praga, demnitarul social-democrat ceh, transmite dpa.

Hamacek îi acuză pe cei doi jurnalişti de la portalul de ştiri Seznamzpravy.cz de defăimare şi răspândire de informaţii false. De asemenea, el doreşte să solicite site-ului de ştiri daune morale în valoare de 10 milioane de coroane cehe (465.000 dolari).

Portalul de ştiri a relatat că Hamacek doreşte să muşamalizeze un caz privind informaţii livrate Rusiei în schimbul a un milion de doze de vaccin Sputnik V. Totuşi, presupusul schimb nu a avut loc.

Praga a acuzat recent agenţi ruşi de implicare în exploziile din 2014 de la un depozit de muniţii, incident soldat cu doi morţi. Kremlinul a respins acuzaţiile. Ambele părţi au recurs la expulzări reciproce de diplomaţi.

''Respingem atacurile asupra reporterilor noştri şi a personalului redacţional'', a declarat redactorul-şef al portalului Seznamzpravy, Jiri Kubik. El a adăugat că dovezile pe care s-a bazat relatarea celor doi jurnalişti sunt ''absolut credibile'', relatează Agerpres.

Cu cinci luni înaintea alegerilor parlamentare din Republica Cehă, social-democraţii cehi luptă pentru supravieţuire politică. Sondajele de opinie îi plasează pe social-democraţi sub pragul de 5% necesar accederii în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.