Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de interne de la Chișinău, Ana Revenco, încrezătoare în viitorul țării: Vom arăta întregului continent că Moldova se ridică

gov.md
Ana Revenco

Ministrul de interne de la Chișinău, Ana Revenco, a declarat într-un interviu pentru DW că ținta atacurilor hibride ale Rusiei nu este doar Republica Moldova, ci sunt vizate libertatea, democrația și unitatea Uniunii Europene.

"Este o mândrie că ne vom afla cu toții în Piața Marii Adunări Naționale duminică, pentru a demonstra unitate și determinare în parcursul nostru european", a declarat ministrul de interne a Republicii Moldova, Ana Revenco, într-un interviu pentru Deutsche Welle, acordat pe marginea conferinței internaționale Black Sea and Balkans Security Forum de la București la două zile înainte de mitingul pro-european care va avea loc la Chișinău pe 21 mai.

"Vom arăta întregului continent european că suntem uniți, că Moldova se ridică și că avem voința, curajul și puterea să construim viitorul așa cum îl vrem noi."

Ana Revenco a subliniat că Republica Moldova "este parte a centurii de securitate în estul continentului, în estul Uniunii Europene". În cele 14 luni de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei "am demonstrat că știm să facem front comun, știm să ne apărăm viitorul ales, care este să fim un membru de încredere al Uniunii Europene".

Adunarea Națională Moldova Europeană de duminică are loc la scurt timp înainte de summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie, care va reuni zeci de șefi de stat și de guvern și întreaga conducere a Uniunii Europene în Republica Moldova.

Ana Revenco a confirmat că organizarea acestui summit în Moldova este un semnal important în vederea contracarării încercărilor Rusiei de a destabiliza situația din țară: "Încă avem un război la frontieră, încă au loc agresiuni militare ale Rusiei în Ucraina iar componentele războiului hibrid al Rusiei la Chișinău se desfășoară într-un mod dinamic și foarte agresiv. Prezența acestor lideri în aceste circumstanțe e un mesaj foarte puternic de sprijin, de susținere pentru toți moldovenii, că avem parteneri care ne sunt alături și ne vor sprijini în demersul nostru de a deveni parte a lumii libere și membru deplin al Uniunii Europene." Mai mult, acest summit "vine să reconfirme că Republica Moldova este deja Europa".

În ceea ce privește războiul hibrid al Rusiei, Ana Revenco a subliniat că nu doar Republica Moldova este ținta acestor atacuri, "ci libertatea, democrația și unitatea Uniunii Europene".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.