Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne de la Chişinău, la Comisiile de Apărare și Politică Externă din Senat

Ravenco

Ministrul Afacerilor de Interne din Republica Moldova, Ana Revenco, întreprinde o vizită în România pentru a discuta despre situaţia de peste Prut în contextul războiului hibrid declanşat de Federaţia Rusă pentru a destabiliza Puterea politică de la Chişinău. Cu această ocazie, Revenco s-a întâlnit cu reprezentanţii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, condusă de senatoarea Nicoleta Pauliuc, și cu reprezentanții Comisiei politică externă din Senatul României, condusă de senatorul Titus Corlățean.

Întrevederea se înscrie în demersurile ambelor părți de a dezvolta și dinamiza cooperarea în litera și spiritul Declarației privind instaurarea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova, semnată la București, la 27 aprilie 2010. Pauliuc a întreprins, la rândul său, o vizită la Chişinău în 2022 în care a insistat pe creşterea sprijinului instituţional al României pentru Administraţia Maia Sandu şi Guvernul Republicii Moldova într-un climat de securitate şi socio-economic foarte complicat.

Cu ocazia întâlnirii cu ministrul de Interne Revenco, Pauliuc şi-a exprimat îngrijorarea faţă de presiunile ruseşti. „I-am transmis doamnei Revenco, cu care am colaborat foarte bine în trecut, că poziţia României nu s-a schimbat: sprijinim total Administraţia Maia Sandu şi Guvernul Dorin Recean în eforturile pe care le face pentru a ţine piept ameninţărilor şi atacurilor hibride exercitate din afara Republicii Moldova şi pentru a continua pe drumul european şi al reformelor începute. Condamnăm atât perspectiva unei agresiuni împotriva unui stat suveran, aşa cum este Republica Moldova, cât şi tentativele de destabilizare politică, socială şi economică, prin modificarea ordinii democratice şi constituţionale de la Chişinău”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

În opinia şefei Comisiei de Apărare din Senatul României, ţara noastră urmărește cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova și realizarea proiectelor bilaterale strategice, principalele forme de cooperare privind: transferul de expertiză în vederea alinierii legislației Republicii Moldova la standardele Uniunii Europene, accesarea în comun a fondurilor externe nerambursabile pentru consolidarea sistemului de securitate și de reacție la situații de urgență, instruirea de specialiști din cadrul MAI al Republicii Moldova în România și gestionarea în comun a consecințelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.