Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne de la Chișinou: O persoană a fost reţinută în cazul răpirii fostului judecător ucrainean Nicolai Ceaus

MAI Moldova
carabinieri moldova

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a venit cu detalii pe marginea anchetei în cazul fostului judecător ucrainean, Ceaus Nicolae, care a fost răpit din curtea unui bloc de locuit din sectorul Centru al Capitalei. În cadrul unui briefing de presă, șeful MAI a comunicat că a fost reținută o persoană și oamenii legii dețin indici că crima a fost comisă de cetățeni străini, care au traversat frontiera în Ucraina.

”Timp de peste 50 de ore, angajații MAI 24/24 au activat pentru a colecta probe, informații, pentru a stabili cercul de persoane care au comis infracțiunea. Este preamatur să venim cu acuzații. La această etapă avem o persoană reținută. Au fost depistate mijloacele de transport acre au fost folosite în infracțiune. Sunt stabilite unele persoane, dar urmează să stabilim dacă corespunde identitatea acestot persoane. Au fost ridicate înscrisuri, amprente digitale. Totodată, am mers pe traseul celor care au comis infracțiunea. La această etapă, sunt suficiente probe, că această crimă a fost comisă de către cetățenii străini care au traversat frontiera în Ucraina.”, a comunicat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

În prezent, ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Pavel Voicu a menţionat că, în 2016, în Ucraina, pe numele judecătorului Nicolae Ceauş a fost pornit un dosar de urmărire penală pentru luare de mită în proporţii deosebit de mari. În 2017 acesta a traversat ilegal frontieră moldo-ucraineană şi a cerut azil politic în Republica Moldova, însă a fost refuzat. Acesta a contestat decizia în instanţa de judecată, care urmează să se pronunţe în viitorul apropiat. Despre răpirea judecătorului ucrainean din curtea unui bloc din sectorul Centru al Capitalei, a anunţat în data de 3 aprilie avocatul acestuia Iulian Balan.

Astăzi, președintele Maia Sandu a cerut Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informații și Securitate acțiuni în cazul răpirii fostului judecător ucrainean. Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook o postare, în care a menționat că este inadmisibilă răpirea oamenilor, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.