Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne, după audierea la CAB: 'Nu am vorbit cu Ponta'

jurnalul.ro
petre toba

Ministrul de Interne, Petre Tobă, s-a prezentat vineri la Curtea de Apel, fiind audiat în calitate de martor în dosarul lui Adrian Duicu, fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

La ieșirea de la Curtea de Apel, Petre Tobă a declarat că nu a mai avut nici o întâlnire cu Adrian Duicu și nici nu a mai fost contactat de către acesta și s-a stabilit, în urma cercetărilor, că nu a discutat cu fostul prim ministru, Victor Ponta.

„....Am avut o intalnire protocolara in care acesta mi-a adus la cunostinta faptul ca are o relatie de cooperare buna institutional cu IGPR de la Mehedinti si laudandu-mi capabilitatile profesionale ale inspectorului sef. Totodata, imi aduc aminte si am precizat in fata instantei, domnul fost presedinte Duicu a facut aprecieri si vis a vis de sotia domnului Duicu. In momentul respectiv, imi aduc aminte ca dansa ocupa functia de procurer general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova”, a declarat Petre Tobă în fața jurnaliștilor.

Ulterior, nu am mai avut nicio discutie cu domnul Duicu. Consider ca a fost o intamplare. Nu am mai fost contactat de domnul Duicu”, a mai spus acesta.

Cu ocazia cercetarii si vreau sa precizez, ca au fost facute multe afirmatii neadevarate, s-a stabilit cu certitudine ca eu n-am avut nicio convorbire cu fostul prim ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, ca la aceasta intalnire nu a participat fostul ministru de interne domnul Radu Stroe, ca aceasta intalnire nu a avut loc in cabinetul fostului premier, ca inspectorul general al Politiei Romane nu avea competenta de eliberare a unui inspector sef si de mutare a acestuia”, a subliniat Petre Tobă.

Din referatul cu propunerea de arestare a lui Duicu întocmit de procurorii DNA în 2014 reieșea că șeful CJ s-a lăudat că are influența atât asupra premierului de atunci, Victor Ponta, cât și asupra șefului Poliției, care la acel moment era chestorul Petre Tobă, în prezent ministru de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.