Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne, după o întâlnire cu șeful OMS Europa: 'Vom continua să acționăm pentru eliminarea treptată a restricţiilor'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis, joi, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), că pe măsură ce restricţiile vor fi eliminate este foarte important ca acţiunile viitoare să se concentreze pe reconstrucţia sistemelor publice afectate de pandemie şi pe "implementarea lecţiilor învăţate", arată Agerpres.

"Le-am transmis reprezentanţilor OMS mulţumiri şi aprecieri pentru rolul avut în consolidarea răspunsului şi gestionarea crizei pandemice. Totodată, i-am asigurat că România va rămâne un partener activ şi de încredere în lupta globală împotriva răspândirii COVID-19. Vom continua să acţionăm şi să ne coordonăm la nivel internaţional cu alte state şi organizaţii internaţionale pentru gestionarea pandemiei, a campaniei de vaccinare, respectiv pentru eliminarea treptată a restricţiilor şi revenirea la normalitate", scrie Bode pe pagina sa de Facebook.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

El adaugă că, în cadrul discuţiilor avute, a evidenţiat faptul că trebuie să se dezvolte cooperarea la nivel internaţional în ceea ce priveşte combaterea pandemiei şi a efectelor ei, deoarece cooperarea este vitală pentru rezilienţa sistemelor publice.

Lucian Bode, alături de secretarul de stat Raed Arafat, a avut o întâlnire, joi, cu o delegaţie a OMS, formată din dr. Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa, dr. Miljana Grbic, şef al biroului OMS pentru România şi Oxana Domenti, reprezentant al OMS la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.