Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne răspunde acuzelor de DISCRIMINARE privind Paștele: ' NU am avut nicio solicitare'

Facebook
Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că acordul MAI-BOR vine în concordanță cu decizia președintelui Klaus Iohannis, adăugând că pentru ceilalți români care au sărbătorit Paștele săptămâna trecută NU s-a solicitat niciun fel de măsuri de protecție, așa cum BOR a cerut pentru protejarea credincioșilor.

Citește și: DOCUMENT România infectată de COVID-19, pe județe. Suceava rămâne pe primul loc cu 1.733 de cazuri

„Ortodocșii trebuie să facă cum zice și președintele Iohannis:  să stea acasă, să nu meargă în vizită,  să nu meargă după lumină la Biserică. Este exact ce zice și dl Iohannis.

Nu am avut nicio solicitare. Inițiativa nu a venit de la mine. Solicitarea a venit de la BOR ca credincioșii să fie protejați. La ceilalți nu am avut aceste solicitări pentru ca majoritar țin de Vatican și aveau alte orânduieli. Dacă ar fi solicitat, aș fi sărit în ajutorul lor”, a spus ministrul de Interne, la Antena 3.

Reamintim și că UDMR a solicitat premierului Ludovic Orban să ceară ministrului de Interne, Marcel Vela, anularea acordului cu BOR încheiat cu ocazia Paștelui Ortodox, întrucât este o „măsură discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant”. De altfel, UMDR a susținut că, prin noile decizii anunțate, ministrul de Interne se pregătește, practic, să anuleze toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.