Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne, reacție după tragedia de la Constanța: 'Militarii care şi-au pierdut viaţa intră în cartea eroilor'

Inquam Photos / George Calin
lucian bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a declarat "profund întristat" de incidentele aviatice produse miercuri seara, subliniind că militarii care şi-au pierdut viaţa s-au sacrificat pentru patrie.

"În astfel de momente tragice, cuvintele pot exprima mult prea puţin din durerea pe care o simţim cu toţii. Sunt profund întristat de tragicele incidente aviatice din noaptea trecută, în urma cărora şi-au pierdut viaţa militari români. Toţi angajaţii Ministerului Afacerilor Interne sunt profund afectaţi şi sunt alături, în gânduri şi rugăciune, de familiile îndoliate. Militarii care şi-au pierdut viaţa în cele două tragice incidente aviatice intră în cartea eroilor, a celor care şi-au sacrificat viaţa pentru Patrie", a scris Bode, joi, pe Facebook.

El a transmis condoleanţe familiilor îndoliate. "Le asigur că întreaga naţiune română le este alături în aceste momente grele. Ne vom înclina întotdeauna cu respect în faţa celor care şi-au dedicat viaţa Patriei!", a adăugat Lucian Bode.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, după care a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.

Şi elicopterul a pierdut legătura radio cu baza şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În urma accidentelor, au murit cele opt persoane aflate la bordul aeronavelor - pilotul de pe MiG-21 LanceR şi cei şapte militari aflaţi în elicopter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.