Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila: 'Cereri de peste 1,5 miliarde euro, la cel de-al doilea apel pe Fondul local'

gds.ro
Cseke Attila

Un număr de 1.685 de cereri de finanţare în valoare totală de 1.579.591.328,34 de euro au fost depuse în primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Fondul local, a anunţat, vineri, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pot fi accesate prin platforma digitală pusă la dispoziţie finanţări pentru achiziţia de mijloace de transport nepoluante, construirea de locuinţe eficiente energetic pentru tineri specialişti în sănătate şi educaţie, reabilitarea clădirilor publice, construirea de piste de biciclete sau achiziţionarea de staţii de încărcare electrice.

"Fondurile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ajută la dezvoltarea localităţilor, la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, prin investiţii prietenoase cu mediul înconjurător", a afirmat Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării a lansat, vineri, la ora 10,00, cea de-a doua rundă de apel, cu un buget disponibil de 859.690.000 de euro, pentru investiţii în infrastructura verde a localităţilor, cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, potrivit Agerpres.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, sisteme inteligente de management al mobilităţii urbane, reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţi serviciile prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din mediul rural, precum şi pentru construirea de piste pentru biciclete, se precizează în comunicat.

Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online, de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, până la data de 27 octombrie 2022, ora 23,59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare şi contractare este 31 decembrie 2022.

Numărul cererilor primite poate fi consultat, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.