Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei: 127 de companii bulgare au primit finanţare de la Agenţia Spaţială Europeană

Agerpres - Reuters
Sonda spaţială Chang'e-5

Pe o perioadă de 6 ani, 127 de companii bulgare au primit finanţare de la Agenţia Spaţială Europeană, a declarat ministrul Economiei şi Industriei, Nikola Stoianov, în cadrul unei ceremonii de marcare a 50 de ani de când Bulgaria a devenit un stat cu programe spaţiale, organizată de Institutul de Tehnologie şi Cercetare Spaţială (SRTI-BAS) la Academia Bulgară de Ştiinţe. Evenimentul a fost deschis de preşedintele Rumen Radev, potrivit Agerpres.

Bulgaria a semnat în 2015 un acord cu Agenţia Spaţială Europeană. Până la sfârşitul anului 2021, circa 127 de companii au participat la licitaţiile organizate de Agenţie şi 39 de proiecte în valoare de peste 12 milioane de leva sunt în curs de implementare. Proiectele sunt legate de observarea Pământului, ştiinţa şi tehnologia spaţiale, telecomunicaţii etc., a spus Stoianov.

"Bulgaria se poate lăuda cu multe succese în diverse domenii ale ştiinţei. Cu toate acestea, cercetarea spaţială se află cu siguranţă în fruntea acestei liste şi a atras de mai multe ori atenţia internaţională asupra Bulgariei şi a oamenilor de ştiinţă bulgari", a mai spus ministrul Stoianov.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.