Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei a cerut Comisiei Europene să fie mai flexibilă în discuțiile privind deficitul

arhiva personala
Stefan Oprea

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a făcut apel, în cadrul unei întrevederi cu vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, la nevoia de flexibilitate din partea Comisiei în discuţiile pe tema deficitului, în contextul în care bugetul României a fost afectat de costurile directe şi indirecte ale războiului din Ucraina.

Ministrul Economiei a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 4-5 septembrie, ocazie cu care a avut o întrevedere cu Valdis Dombrovskis, conform agerpres.

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a ministerului, întâlnirea bilaterală a vizat, în primul rând, relaţiile comerciale cu Ucraina, cu accent asupra măsurilor privind comerţul cu cereale. Totodată s-a discutat şi despre necesitatea identificării unor măsuri în sprijinul fermierilor români, dar şi despre importanţa susţinerii Republicii Moldova pentru atenuarea consecinţelor negative ale războiului din Ucraina asupra economiei sale.

"Comisarul european a mulţumit României pentru eforturile susţinute depuse şi a apreciat buna cooperarea pentru eficientizarea tranzitului cerealelor ucrainene prin teritoriul românesc, prin "coridoarele solidarităţii". Demnitarul român a subliniat în discuţii faptul că bugetul României a fost afectat de costurile directe şi indirecte ale războiului din Ucraina, sens în care a făcut apel la nevoia de flexibilitate din partea Comisiei în discuţiile pe tema deficitului", menţionează comunicatul.

Potrivit sursei citate, în încheiere, ministrul Ştefan-Radu Oprea a mulţumit Comisiei pentru susţinerea eforturilor României în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.