Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei: Borusan Pipe va deschide, în câteva luni, o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, în comuna Ariceştii Rahtivani

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
Radu Oprea

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan-Radu Oprea a anunţat că Borusan Pipe va deschide, în câteva luni, o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani, din judeţul Prahova. El a adăugat că aici va începe producţia de ţevi care intră în componenţa automobilelor, iar clienţii sunt Dacia şi Ford Otosan, dar şi companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia, potrivit news.ro

„Borusan Pipe va deschide în câteva luni o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani. Aici va începe producţia de ţevi care intră în componenţa automobilelor. Clienţii sunt Dacia şi Ford Otosan, dar şi companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. În hala de producţie utilajele sosesc, sunt instalate şi se fac probe. Investiţia este de 15 milioane de euro cu posibilitate de dublarea a ei în cel mai scurt timp, dacă piaţa o va cere. Prima fază presupune crearea a şaizeci de noi locuri de muncă. Însă miza o reprezintă dorinţa grupului Borusan (cu o cifră de afaceri totală de 7,9 miliarde dolari) să îşi diversifice investiţiile şi în celelalte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor pentru industria auto”, a scris Ştefan-Radu Oprea, miercuri pe Facebook.

Ministrul Economiei a mai spus că „atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autorităţile locale, judeţene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă şi prosperitate pentru localităţile unde sunt amplasate”.

„De aceea, astăzi am fost însoţit de reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, Virgiliu-Daniel Nanu candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Prahova (fost Prefect) de actualul Prefect, Emil Draganescu şi Primarul Gheorghe Orbu, pentru a transmite un mesaj clar de sprijin pentru investiţiile noi din Prahova şi din Ariceştii Rahtivani. Atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autorităţile locale, judeţene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă şi prosperitate pentru localităţile unde sunt amplasate”, a conchis Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.