Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, despre presupusul plagiat al șefei DNA: Va trebui să aplicăm aceeaşi procedură

kovesi

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat marţi, la Parlament, că în cazul în care se va dovedi că teza de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, e un plagiat "se vor lua exact aceleaşi decizii aplicate în cazuri similare, potrivit legii". 

"Potrivit legii, va trebui să aplicăm exact aceeaşi procedură şi se vor lua exact aceleaşi decizii care au fost luate în cazuri similare până acum", a afirmat Dumitru, întrebat dacă îi se va retrage titlul de doctor Laurei Codruţa Kovesi în cazul în care va fi dovedit plagiatul, informează agerpres.ro.

Klaus Iohannis, despre motivele demisiei lui MRU de la SIE: Îl aștept în continuare


Ministrul a precizat că deocamdată nu a primit niciun fel de rezultat final de la Timişoara. "Deocamdată, de la Timişoara nu am primit niciun fel de rezultat final în legătură cu evaluarea tezei de doctorat a doamnei Kovesi. Ceea ce am afirmat public este că vom finaliza această metodologie, pe care o vom pune în dezbatere publică, pe baza căreia vom face evaluarea şcolilor doctorale şi vom cere să fie evaluate în primul rând acele universităţi ale căror şcoli doctorale ştim că au avut aceste chestiuni legate de integritate - teze de doctorat care au fost plagiate şi în plus unele dintre acestea nici nu au clarificat până la capăt toată situaţia", a explicat Mircea Dumitru, prezent marţi la o întâlnire cu deputaţii Comisiei de învăţământ. 

Întrebat în ce stadiu se află verificările legate de teza de doctorat a şefei DNA, el a arătat că acestea nu sunt finalizate. "În acea sesizare urmau să fie anexate şi nişte documente care să fie o parte probatorie pentru sesizare. Linkurile către acele documente nu erau active ieri. Aşteptăm să se finalizeze. Dacă se va finaliza această sesizare, atunci CNATDCU va intra în acţiune potrivit regulamentului pe care îl cunoaştem. Pe de altă parte, Universitatea de Vest din Timişoara a anunţat, ieri, că face o verificare a acestei teze de doctorat", a spus Mircea Dumitru.

CUTREMUR în Guvern: Ministrul Educaţiei, INFORMATOR. Urmează demiterea (surse)


Potrivit acestuia, o primă fază a evaluărilor şcolilor doctorale va fi gata în toamna acestui an. 

"Până când voi termina mandatul, deci cel mai probabil în luna noiembrie, vom putea avea această primă fază a evaluării şcolilor doctorale. Ea nu se va încheia în totalitate, sunt multe şcoli doctorale în România, deci nu vom putea vorbi despre o finalizare. Vorbim despre o etapizare şi să vrem să începem cu câteva universităţi", a precizat ministrul Educaţiei. 

Pe de altă parte, el a arătat că un verdict în cazul fostului ministru de Interne Petre Tobă este aşteptat în zilele următoare. "Trebuie să se producă oricând în zilele următoare sau poate săptămâna viitoare. Comisia deja funcţionează", a spus Mircea Dumitru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.