Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, după scandalul de la Școala Specială:Profesorii ar trebui să fie mai prietenoși

inquamphotos.com / Octav Ganea
pavel nastase

"Profesorii din școlile speciale ar trebui să fie mai prietenoși cu elevii, nu agresivi" - Este reacția ministrului Educației, la aproape o săptămână după izbucnirea scandalului de la școala specială nr 4 din Capitală. Acolo, bătaia era folosită ca metodă de educare. Pavel Năstase promite că va discuta cu inspectorii școlari și despre dotarea acestor școli cu camere video și despre evaluarea psihologică obligatorie a dascălilor.

Imaginile în care un elev este târat pe jos de un profesor pentru că refuza să iasă din clasă l-au revoltat și pe ministrul Educației. Pavel Năstase spune că nu vrea să intervină în ancheta Inspectoratului Școlar, dar profesorii ar trebui să-și schimbe atitudinea față de acești copii cu dizabilități.

Demisia profesorului acuzat de rele tratamente aplicate elevilor nu l-a suprins pe ministrul Educației. Între timp, numărul celor care au semnat petiția prin care cer "oprirea abuzurile în școlile speciale" a ajuns la 4 mii. Semnatarii cer Ministerului Educației să instaleze camere video în cele 176 de școli speciale și începerea unui program pentru evaluarea psihologică a profesorilor, conform TVR. Ministrul Educației spune că va discuta aceste măsuri cu inspectoratele școlare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.