Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației dă asigurări: Elevii de clasa a XII-a nu au fost afectați de greva profesorilor

inquamFOTO/Octav Ganea
Ligia Deca

Ministrul Educației Ligia Deca a declarat luni că elevii de clasa a XII-a nu au fost afectați de greva profesorilor.

„Greva profesorilor nu a afectat în niciun fel predarea materiei, pentru că până la data la care greva a început materia pentru clasa a XII-a era deja parcursă. De asemenea, am avut grijă ca acolo unde a fost posibil să existe și o perioadă de recuperare. De asemenea, mulți dintre cei care au fost în grevă au transmis copiilor eventuale exerciții de recapitulare, au ținut legătura cu elevii lor și eu sunt convinsă că săptămânile în care au putut să recapituleze au fost benefice pentru ceea ce pot face ei astăzi la examen”, a spus Ligia Deca.

Despre elevii neînscrişi la examenul de Bacalaureat, ministrul Ligia Deca a precizat că este o situaţie mai deosebită.

„De exemplu, la liceele tehnologice avem posibilitatea de examen de Bacalureat, de examene de certificare profesională sau şi una şi alta, sunt copii care optează doar pentru certificarea profesională şi pentru intrarea ulterior în piaţa muncii”, a explicat Deca.

Ea a menţionat că în funcţie de specificul fiecărui liceu şi de rezultatele din clasa a XII-a, pot fi copii care preferă să se prezinte la sesiunea de Bacalaureat din toamnă sau în anul următor.

„Şi aici trebuie să investigăm exact cauzele şi să reducem numărul celor care nu se prezintă la examenul de Bacalaureat, dacă nu au motive obiective”, a spus Deca.

Peste 130.000 de elevi absolvenți s-au înscris pentru susținerea Bacalaureatului, sesiunea de vară 2023. Probele scrise se vor desfășura în 464 de centre din țară, potrivit Ministerului Educației.

Probele scrise din prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2023 (iunie - iulie) se vor desfășura în perioada 26 - 29 iunie în 464 de centre.

Luni, 26 iunie, este prima probă, cea de Limba și literatura română.

Marți, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie).

Miercuri, 28 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie).

Joi, 29 iunie, se desfășoară proba de Limbă și literatură maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

S-au înscris pentru susținerea acestor probe în prima sesiune peste 130.500 de candidați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.