Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, despre infectările din rândul elevilor: 'Este rezultatul infectărilor din ultima parte a vacanței de vară, de la evenimentele speciale'

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, la Digi24, că infectările din prezent nu au nicio legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor.

"În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima parte a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este din păcate o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori", a declarat, la Digi24, ministrul educației.

"Toate cazurile au fost depistate în urma apariției de simptome, iar testarea a confirmat pozitivitatea acestor situații. Este un motiv în plus de a face apel încă o dată la părinți ca în cazul în care observă cele mai mici simptome să nu-i trimită în colectivitate", a mai precizat Cîmpeanu.

Context

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu Covid-19, la o săptămână de la începerea noului an școlar. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate. În total, peste 17.000 de elevi vor face ore online, potrivit datelor raportate vineri.

Vezi si: Medicul Adrian Marinescu preconizează sfârșitul pandemiei: 'Sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.