Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, despre suspiciunea de plagiat în cazul rectorului Academiei de Poliţie: 'Poate solicită chiar cel în cauză să fie verificat. Așa e elegant'

plagiat3

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, marţi seară, că va analiza dosarul de plagiat al rectorului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, şi va lua o decizie ”în cadrul legal”. Întrebat cum poate fi cineva rector cu o decizie de plagiat, Cîmpeanu a afirmat: ”Nu ştiu dacă poate”.

Sorin Cîmpeanu a fost ntrebat, marţi seară, la Digi 24, cum poate să fie rector cineva cu decizie de plagiat, cu referire la cazul rectorului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, şi a afirmat: ”Nu ştiu dacă poate să rămână. Ieri am primit la Minister o informare, o analizăm şi vedem. S-ar părea că lucrurile nu sunt deloc bine. Toate măsurile luate trebuie să se deruleze în cadru legal. Nu vreau să mă antepronunţ. Am primit şi eu astăzi dosarul, îl voi analiza”.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Potrivit www.edupedu.ro, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) a constatat că rectorul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, este “vinovată de săvârşirea plagiatului”, mai precis “plagiat masiv de blocuri de texte” în mai multe articole ştiinţifice pe care le semnează în calitate de coautor.

De asemenea, Cîmpeanu a fost întrebat despre suspiciunea de plagiat în cazul rectorului Academiei de Poliţie şi a precizat: ”Dacă în cazul de la Arad am primit astăzi o informare din partea unui Consiliu abilitat să cerceteze astfel de lucruri, la Academia de Poliţie, trebuie să vă spun chiar dacă supăr, că am cunoştinţă doar de informaţiile din presă şi nu de entităţi. Nu avem o decizie a unei entităţi abilitate să facă această analiză. Ministerul Educaţiei are datoria de a verifica. Odată semnalat în presă, o să solicităm sau poate solicită chiar cel în cauză să fie verificat. Aşa e mai elegant”.

Potrivit www.pressone.ro, David Nicolae Ungureanu, noul rector al Academiei de Poliţie, a plagiat în cele două teze de doctorat care i-au adus, la interval de patru ani, un dublu titlu de doctor – în Ştiinţe militare şi în Drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.